2 Mart 2015 Pazartesi

Hangi Ülke?

Aşağıda, dünyada gerçekten var olan bir ülke sorulmaktadır. Bu ülkenin hangi ülke olduğunu tahmin etmek, o ülkede yaşayanlar için çok kolay fakat başka ülkelerde yaşayanlar için çok zordur.

  1. Yaklaşık 80 milyonluk bir nüfusa, 700 bin kişilik bir orduya ve 250 bin kişilik bir polis gücüne sahip olup da yaklaşık 7 bin teröristten oluşan bir terör örgütüne boyun eğen ülke hangisdir?
  2. Ülkenin doğu ve güneydoğusunda binlerce kişiyi öldüren bir terör örgütünün elebaşını yakalayıp hapse attıktan yıllarca sonra öldürdüğü o insanların temsilcisi, hatta lideri olarak gören, kabul eden ve muhatap alan ülke hangisidir?
  3. Devlet kavramının 2 temel olgusu olan "adalet" ve "güvenlik" kavramlarından ülkenin doğusunda hiçbirinin olmadığı, ülkenin batısında ise sadece güvenliğin kısmen olduğu ülke hangisidir?
  4. Ülke nüfusunun yarısının, kendi ülkesinin Cumhurbaşkanı'ndan nefret ettiği ülke hangisidir?
  5. Milyonlarca kişinin oyunu alarak Cumhurbaşkanı olan kişinin, oyunu aldığı o kişilerin ana dilini, aynı zamanda Cumhurbaşkanı olduğu o ülkenin resmi dilini aşağıladığı, yetersiz gördüğü ülke hangisidir?
  6. Cumhurbaşkanı'nın dahi ülkesinin anayasasını ve yasalarını ihlal ettiği ülke hangisidir?
  7. İktidar partisinin, iktidar olduğu ülkenin Anayasa Mahkemesi'ne güvenmediği ülke hangisidir?
  8. Dünyanın en gelişmiş 5 kara ordusundan birine sahip olan fakat 10 dönümlük bir araziyi bile koruyamayan ülke hangisidir?
  9. Ülkedeki hemen hemen bütün sektörlerde (Tarım, Hayvancılık, Sanayi vb.) yurtdışından ithal edip satmanın, üretim yapıp satmaktan daha cazip olduğu ülke hangisidir?
  10. Yasal olarak açık yerlerde (alenen) içki içmenin, kapalı yerlerde sigara içmenin yasak olduğu, fakat kumar (şans oyunları) oynamanın ülkenin her yerinde serbest olduğu hatta teşvik edildiği ülke hangisidir?
  11. Ülkenin dini kurumlarının başında olan, din görevlilerin en üst düzey amiri konumundaki kişinin, hırsızlığın, rüşvetin ve yolsuzluğun dindeki yeri hakkında açıklama yapamadığı ülke hangisidir?
  12. İktidar partisinin liderine, partinin milletvekilleri ve üst düzey yöneticileri tarafından kutsiyet hatta ilahlık atfedildiği, fakat ülkedeki hemen hemen her konu hakkında yorum yapan, dini söylemleri çok sık kullanan bu parti liderinin kendisi için söylenen bu şeyler için tek kelime bile konuşmadığı ülke hangisidir?
  13. Bir partinin 10 yıldan daha uzun bir süredir tek başına iktidar olduğu, fakat mevcut durumda ülkede var olan olumsuzluklar için halen muhalefet partilerini suçladığı ülke hangisidir?
  14. Son olarak, tüm bu yukarıda olanlara ve aslında bunlardan çok daha fazlasının olmasına rağmen, 10 yıldan daha uzun bir süredir tek başına iktidar olan partinin yapılacak ilk seçimde yeniden tek başına iktidar olacağına kesin gözüyle bakıldığı ülke hangisidir?
Saygılarımla,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder