11 Ekim 2013 Cuma

DEMOKRASİ SÖMÜRÜSÜ

Amerika bazı stratejik sebeplerden ötürü bir şekilde Irak'ı işgal etmek istiyordu. Önce Saddam'ın kimyasal silahlarını bahane etti. Sonra Saddam'ın nükleer silahlarının dünya için tehdit olduğunu söyledi. Daha sonra Saddam'ın kendi halkına zulmediyor dedi. Tüm bu bahaneler yeterli olmayınca son olarak Irak'a DEMOKRASİ getireceğim dedi ve Irak'ı işgal etti.
Uzun zamandır hem dünyada hem de ülkemizde bazı kesimler kendi emellerine ulaşabilmek için "demokrasi"yi kullanmaktadır. Belki de Amerika'nın demokrasi getirme bahanesiyle Irak'ı işgali bir başlangıçtı. Yakın zamanda gerçekleşen "Arap Baharı" diye nitelendirilen, ki bence bir sonbahardır, dönemde birçok Arap ülkesinin halkı DEMOKRASİ hayalleriyle isyan ettirildi ve böylece bu ülkelerde iç savaşlar gerçekleşti, kaos ortamları yaşandı. Halen Suriye'de insanlar DEMOKRASİ şekeriyle kandırılarak birbirlerini öldürmektedir.
Ülkemize baktığımızda ise bu ülkeye 30 yıldan fazla süredir maddi ve manevi birçok kayıplar yaşatan PKK denen örgütün siyasi yapılanmasının kurduğu partilerde ısrarla DEMOKRASİ ismini kullandığı göze çarpmaktadır. Sırasıyla;
  • DEMOKRASİ Partisi veya kısaca DEP, 1991 yılında kurulmuş siyasi parti. Kurucusu Leyla Zana.
  • Halkın DEMOKRASİ Partisi veya kısaca HADEP,  11 Mayıs 1994 yılında kurulmuş siyasi parti. Genel Başkanı Murat Bozlak.
  • DEMOKRATİK Halk Partisi veya kısaca DEHAP,  1997 yılında kurulmuş siyasi parti. Kurucusu Mehmet Abbasoğlu. 2005 yılında kapatıldı.
  • DEMOKRATİK Toplum Partisi (DTP), 9 Kasım 2005 tarihinde kurulmuş siyasi parti. Kurucusu Leyla Zana ve arkadaşları. 11 Aralık 2009 tarihinde kapatıldı.
  • Barış ve DEMOKRASİ Partisi (BDP), Türkiye'de 2008 yılında kurulmuş siyasi parti. Kurucusu Mustafa Ayzit.
  • Halkların DEMOKRATİK Partisi (HDP), 15 Ekim 2012 tarihinde kurulmuş siyasi parti. Kurucusu Sebahat Tuncel.
  • Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Barış ve DEMOKRASİ Partisi'nin 11 Temmuz 2014 tarihinde gerçekleşen 3. Olağan Kongresinde alınan kararla adı değiştirilerek kurulan siyasi partidir. Kongre sonucunda partinin eş genel başkanlığına Emine Ayna ve  Kamuran Yüksek seçilmiştir.
Gördüğünüz gibi terör uzantısı bu siyasi oluşum kurduğu bütün partilerde ortak isim olarak demokrasiyi kullanmıştır.
İktidar partisi son birkaç yıldır yapmaya çalıştığı sonuçları ayrılığa ve bölünmeye yol açacak olan açılımına önce Kürt Açılımı adını vermiş, daha sonra tepkiler üzerine adını "DEMOKRATİK Açılım" olarak değiştirmiştir. Hükümet son yayınladığı, genel itibariyle PKK terör örgütünün taleplerini içeren yasaların olduğu pakete de "DEMOKRASİ Paketi" adını vermiştir. Bunların hepsi için sadece tesadüf diyebilir miyiz? 
Selametle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder