19 Eylül 2013 Perşembe

İçki Zararlı Kumar Yararlı(!)

Bu ülkede her geçen gün bir yasakla daha karşı karşıya kalıyoruz. Her geçen gün biraz daha haklarımız elimizden alınıyor, haksızlığa uğruyoruz. Maalesef işin daha acı verici olan kısmı bu yasakları koyan zihniyet bu yaptıklarının çoğunun yapma sebebini dine dayandırıyor ve işin en acı veren yanı ise insanların buna inanması. İşte tam bu noktada şunu hatırlatmak istiyorum:

2002 yılında Devlet'in resmi kurumlarından Spor Toto Teşkilatı "iddaa" adlı yeni bir oyunu Türk halkına sundu. Spor Toto Teşkilatı'nın resmi oyunu olan iddaa, yerli ve yabancı liglerdeki futbol karşılaşmalarının kesin maç sonucunu, ilk yarı ile birlikte maçın kesin sonucunu, maçın skorunu ve toplam gol sayısının 2 ve altında mı yoksa 3 ve üstünde mi olduğunu tahmin etmek suretiyle oynanan bir oyundur. Yani bildiğimiz bahis, yani bildiğimiz KUMARdır. Yani 2002'den bu yana ve halen devlet resmen kumar oynatmaktadır.

Bilindiği gibi kumar hem dinen yasak hem de Türk kültürüne göre hoş karşılanmayan, ayıplanan bir şeydir. Kumarla ilgili şu ayetleri hatırlatmak isterim:

"Ey iman edenler, içki, kumar, putlar ve fal okları ancak şeytanın işlerinden birer pisliktir. Onun için siz bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz." (el-Maide, 90)

"Şeytan, içki ve kumarla, ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçiyor musunuz?" (el-Maide, 91)

Gazetelerde, televizyonlarda, reklam panolarında içki ve sigara reklamlarının gösterilmesi yasak iken "iddaa"nın yani kumarın reklamı her türlü ortamda aleni şekilde yapılabilmektedir. "Dindar bir nesil yetiştirme" iddiasında olan hükümet kumarbaz bir nesil yetiştirmektedir. Lise ve üniversite gençliği dersten çok iddaa kuponlarını nasıl tutturabileceğine çalışmakta, derslerden çok maçları takip etmektedir.

İçki dinen haram, sigara dinen mekruh olduğuna göre içkiye ve sigaraya uygulanan yasaklar neden en az içki kadar haram olan "iddaa"ya yani kumara uygulanmamakta, hatta aksine yaygınlaşması için neden her türlü şey yapılmaktadır?!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder